Jury bezoekt finalisten Participatieprijs werkgevers

Donderdag 4 oktober wordt bekendgemaakt welke werkgever de primeur heeft en de eerste Participatieprijs werkgevers van de regio Zuid-Kennemerland in ontvangst mag nemen. De verkiezing is een initiatief van het Werkgevers Ser- vicepunt, bedoeld om werkgevers te stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en te houden.

De jury heeft uit de aangemelde kandidaten drie finalisten gekozen. Vos Supermarkten is bekend van de franchise-vestigingen van Albert Heijn in de regio, waaronder de vestiging aan de Raaks. Drinkwaterbedrijf PWN, met het hoofdkantoor in Velserbroek, beheert tevens het Noord-Hollands Duinreservaat. De Nederlandse Was- serij Combinatie Newasco Van Houten is een familiebedrijf, van oorsprong uit Heemstede. Alle drie zijn, volgens de jury, voorbeelden van ‘inclusief werk- geven’.

Voorbeeldfunctie
De drie kandidaten worden de komende weken bezocht door de jury. Via gesprekken met directie, hrm- management en medewerkers uit de doelgroepen worden de werkgevers getoetst op hun inzet en voorbeeld- functie. De visie achter de Participatieprijs werkgevers is dat elke burger naar vermogen ingezet wordt voor werk. Van werkgevers in bedrijfsleven en non-profit, maar ook van overheden wordt verwacht dat ze meer dan ooit iedereen kansen op werk bieden. Soms recht toe recht aan, soms met aanpassingen in werksoorten en arbeidsomstandigheden. Dat alles onder de noemer ‘inclusief werkgeven’.

Voor deze regioprijs is een onafhanke- lijke, vijf-koppige jury samengesteld. Naast jury-voorzitter Gea Kuiper (ondernemer en consultant Twizzting) hebben René Nelis (accountant en partner BDO), Marion Fisser (projectleider bij Bureau VBZ), Fabiènne Hendricks (manager Tata Steel Academy) en Jeroen Coops (algemeen manager Pasmatch en Werkdag) plaats genomen in de jury. De wedstrijd wordt georganiseerd door Rob Wieleman, onder meer initiatiefnemer van de Haarlemse Ondernemers Prijs. De prijsuitreiking (tijdens de Week van het werk) is donderdagmiddag 4 oktober in de Grote Vermaning Kerkzaal in Haarlem.