“Ik zou alle werkgevers willen oproepen om mee te doen met ‘inclusief werkgeven’. Dit past helemaal in modern werkgeverschap. Diversiteit, aandacht voor mensen met beperkingen, iedereen laten mee doen in de samenleving, iedereen aan het werk.” Aldus Gea Kuiper, dit jaar weer juryvoorzitter. “En zo kan ik nog wel even door gaan. Bovendien zorgt de groeiende economie van ons land er voor dat iedereen die kan en wil werken ook echt aan het werk kan. Ook mensen die op enigerlei wijze een beperking hebben kunnen zo aan de slag komen en werk behouden. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Er zijn al veel werkgevers die op dit gebied mooie voorbeelden van succesvolle matches kennen. Die werkgevers willen wij graag in het zonnetje zetten. Dus doe mee met ‘inclusief werkgeven’ en ding mee naar de Participatieprijs werkgevers. De prijs winnen is natuurlijk prachtig, maar het is nog belangrijker dat werkgevers elkaar inspireren. Dan maken we mooie en grote stappen.” Gea Kuiper is nu zelfstandig consultant hrm. Eerder werkte zij als directeur hrm bij supermarktketen Jumbo en voorgangers. Klik hier voor de volledige jurysamenstelling.

Juryvoorzitter Gea Kuipers bij de uitreiking participatieprijs werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland (www.inbloeifotografie.nl)