Acht werkgevers zijn kandidaat voor de Participatieprijs werkgevers 2019. Deze acht zijn vijf commerciële bedrijven en drie non-profit organisaties in de regio Zuid-Kennemerland. Uit deze acht selecteert de onafhankelijke vakjury in de komende week de drie finalisten. De namen van deze finalisten worden eind mei bekendgemaakt. Daarna bezoekt de jury de finalisten op hun eigen locaties voor enkele verdiepingsgesprekken. De Participatieprijs werkgevers heeft als doel om werkgevers te stimuleren om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en te houden. Dit ‘inclusief werkgeven’ biedt mensen in deze doelgroep meer kans op structureel, betaald werk en het biedt werkgevers extra kandidaten voor vacatures. Deze werkgeversprijs is een initiatief van het Werkgevers Servicepunt voor Zuid-Kennemerland en IJmond. De prijsuitreiking is op donderdagmiddag 3 oktober in Sociëteit Vereeniging in Haarlem.

De jury van dit jaar. V.l.n.r.: Monique van ’t Klooster, René Nelis, Gea Kuiper, Jeroen Coops en Fabiènne Hendricks (foto: Toussaint Kluiters, United Photos).