Het bedrijf MEO in Haarlem heeft de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland gewonnen. De onafhankelijke jury heeft voor dit Noord-Hollandse mediabedrijf gekozen boven muziekplatenproducent Record Industry en textielservicebedrijf Newasco Van Houten. Voor 120 gasten in Sociëteit Vereeniging maakte juryvoorzitter Gea Kuiper dit bekend.

MEO onderscheidt zich op het gebied van ‘inclusief werkgeven’. Dat is een hrm-beleid met succesvolle inspanningen voor het aan het werk helpen en houden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf positioneert zich als ‘social enterprise’ en heeft hierbij concrete, meetbare doelstellingen. De vakjury heeft vastgesteld dat het bedrijf economische en sociale doelstellingen op een uitstekende manier combineert en waarmaakt. Daarbij is ook doorstroming van medewerkers naar passende functies bij andere werkgevers een belangrijke route. Het bedrijf houdt zich bezig met media, communicatie en zakelijke dienstverlening voor met name non-profit en sociale ondernemingen. Het bedrijf heeft vestigingen in Alkmaar en Haarlem.

De jury had ook lovende woorden voor de werkgevers Newasco Van Houten in Heemstede en Record Industry in Haarlem. Newasco heeft een lange en succesvolle staat van dienst met het werk voor mensen met een arbeidsbeperking. Zo besteedt het bedrijf al twintig jaar werk uit aan Paswerk, waar 60 medewerkers sociale werkvoorziening werkzaam zijn voor het textielservicebedrijf. Record Industry heeft wat korter ervaring, maar heeft ‘inclusief werkgeven’ inmiddels hoog op de hrm-agenda staan. Waar mogelijk worden mensen met een beperking in het productieproces voor vinyl muziekplaten ingezet. Bij beide werkgevers wordt voortdurend gezocht naar de juiste match tussen werk en capaciteiten van de medewerkers.

De jury spreekt in haar juryrapport haar grote respect en waardering uit voor alle drie werkgevers. De opdracht om er één uit te kiezen voor de prijs was geen gemakkelijke. Uiteindelijk heeft de jury unaniem voor MEO Haarlem gekozen. De prijs is een initiatief van het Werkgevers Servicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond. Ze is bedoeld om werkgevers te stimuleren tot ‘inclusief werkgeven’. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.  De inspirerende interviewfilms met de finalisten staan op YouTube.

Uitreiking Participatieprijs Werkgevers Regio Zuid-Kennemerland (©Elisabeth Beelaerts)