Welke werkgever levert een topprestatie bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Werkzoekenden die zelf niet zo gemakkelijk een betaalde baan kunnen vinden, aan werk helpen èn houden gaat niet vanzelf. Het vraagt om echte motivatie van beide kanten, om support en het levert gemotiveerde medewerkers en veel voldoening op. Werkgevers die het op dit gebied goed doen zijn de ambassadeurs van het ‘inclusief werkgeven’. Deze werkgevers kunnen meedingen naar de jaarlijkse Participatieprijs voor werkgevers. De prijs is gericht op de werkgelegenheid voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. De werkgever kan een commercieel bedrijf zijn, maar ook een non-profit werkgever. Voor mee doen aan deze wedstrijd moeten de deelnemende werkgevers voldoen aan serieuze criteria. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt de deelnemers en verricht de selecties. Eerdere winnaars van deze werkgeversprijs waren Vos Supermarkten en MEO Haarlem. Tips over werkgevers en aanmelden kan tot en met dinsdag 18 mei via deze link of  info@participatieprijswerkgevers.nl of 06 14 31 94 09.

De drie finalisten van de vorige editie samen op het podium (foto: Elisabeth Beelaerts).