Iber Lengua, InHolland Haarlem en Tommy Tomato zijn dit jaar de drie finalisten van de Participatie-prijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland. Tommy Tomato is actief in de sector voeding en educatie. InHolland Haarlem is een hbo onderwijsinstelling en Iber Lengua is een particulier onderwijsbedrijf. De werkgeversprijs richt zich op werkgevers in bedrijfsleven, non-profit en overheid die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen en houden. De drie geselecteerde werkgevers zijn voorbeelden voor andere werkgevers.

Finalist Inholland Haarlem. Op de foto hieronder adviseurs banenafspraak en loopbaan Nicole van Dijk en Ronald Paalvast.

Finalist Tommy Tomato. Op de foto hieronder oprichters en eigenaren Bas Turk (links) en Erik van der Plas.

Finalist Iber Lengua Taal en Cultuur. Op de foto hieronder oprichter en algemeen directeur Joana Keur.

 

In de komende tijd vinden verdiepingsgesprekken van de jury met de drie finalisten plaats tijdens bedrijfsbezoeken. Werkgevers konden zich zelf aanmelden, maar ook anderen konden werkgevers voordragen. De kandidaten moeten aan deelnamecriteria voldoen en worden getoetst aan strenge selectiecriteria. Alle selectiebeslissingen worden genomen door de onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van Edwin Teljeur.

Eerder wonnen Vos Supermarkten, MEO Haarlem, Secrid en Fenicks deze werkgeversprijs. De prijs is een initiatief van het regionale Werkgevers Servicepunt. Op donderdag 16 november is de jaarbijeenkomst. Dan worden de drie finalisten gepresenteerd en maakt de jury de winnaar bekend. Meer informatie is te vinden op deze website. De inspirerende interviewfilms met alle twaalf finalisten bij de vorige edities staan op deze webpagina.

Foto’s finalisten: Judith Buijze-Cappon.