Op vrijdag 20 oktober zijn alle drie finalisten door de jury bezocht. Het is elk jaar een hele klus om een dag te vinden waarop alle betrokkenen beschikbaar zijn. Totaal zijn er 23 personen direct bij deze de bezoeken betrokken. Bij TommyTomato (foto 3), Inholland Haarlem (foto 1) en Iber Lengua (foto 2) zijn elk twee gesprekken gevoerd. Het eerste gesprek is met een delegatie van directie en hrm. Het tweede gesprek is met twee medewerkers en hun werkbegeleiders.

Voor elk bezoek werd ruim de tijd genomen. De gesprekken gingen natuurlijk niet over ‘koetjes en kalfjes’. De jury zoemde in op het hrm-beleid van de drie werkgevers. Wat willen ze met inclusief werkgeven bereiken? Hoe realiseren ze dat binnen hun hele organisatie? Wordt dit beleid (op papier, in hoofd en in hart) ook gedragen door iedereen? Zit er een sociale en maatschappelijke invalshoek in, naast het simpelweg vervullen van vacatures? Zijn mensen met een afstand tot werk volledig geïntegreerd binnen de organisatie? De drie werkgevers zijn flink onder het vergrootglas gelegd. De vakjury zal deze gesprekken zwaar meewegen in de keuze van de uiteindelijke winnaar. Op donderdag 16 november maakt de jury zijn beslissing bekend.

Lees het interview en bekijk de fotoserie van het jurybezoek op: TommyTomato, Inholland Haarlem en Iber Lengua