Het was tot het laatste moment spannend, maar de vakjury heeft beslist. Hogeschool Inholland in Haarlem is de winnaar van de Participatieprijs voor werkgevers in de Regio Zuid-Kennemerland 2023. De onderwijsinstelling heeft een helder beleid op het gebied van inclusief werkgeven, voert dit professioneel uit en behaalt uitstekende resultaten. De vakjury heeft overwogen dat het succesvol, duurzaam doorvoeren van inclusief werkgeven binnen een heel grote organisatie zoals Inholland (2.700 medewerkers, waarvan 650 in Haarlem) geen sinecure is. Alles moet kloppen en de aanpak moet integraal zijn: beleid, hrm-vakmanschap, communicatie, samenwerking en begeleiding. De vakjury had daarnaast ook lovende woorden voor de twee andere finalisten: Iber Lengua (taal & cultuurtrainingen) en TommyTomato (warme groentelunches voor basisschool-leerlingen). Lees hier het complete juryrapport.

De interviewfilms met elk van de drie finalisten staan op YouTube. De focus van deze werkgeversprijs ligt op het aan het werk helpen én houden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de wedstrijd en de prijs worden voorbeeld-werkgevers in beeld gebracht, zodat ’het heilige vuur’ van inclusief werkgeven verder verspreid wordt onder alle werkgevers (profit, non-profit en overheid). De prijs is een vakjuryprijs, géén publieks- of populariteitsprijs. De winnaar is bekend gemaakt tijdens het jaarevenement met 150 gasten in de Koepel van Haarlem. Het is de vijfde keer dat deze prijs is uitgereikt. Eerder winnaars waren Vos Supermarkten, MEO Haarlem, Secrid en Fenicks.

Foto: de complete delegatie van het winnende Inholland Haarlem op het podium, voor 150 gasten in de Koepel van Haarlem. Foto: Adam van Noort.